Nieuws

Hier ziet u het laatste nieuws over de ontwikkelingen in de uitvaartbranche.
26
jul
Op iPad met AkidiA


Het gebruik van tablet-computers heeft een enorme vlucht genomen en Apple’s iPad is op dat gebied de absolute koploper. Sinds kort biedt AkidiA de mogelijkheid om uitvaartkisten te presenteren via een app op de iPad.

Deze nieuwe manier van presenteren biedt de mogelijkheid om alle benodigdheden rondom de uitvaart in één presentatie te integreren.

Vraag ons naar de mogelijkheden

14
jul
AkidiA op de Uitvaart Vakbeurs 2012

Op 26, 27 en 28 september ging de vierjaarlijkse Uitvaart Vakbeurs van start in Gorinchem.

AkidiA was met een beursstand aanwezig om de laatste ontwikkelingen op het gebied van uitvaartkisten te laten zien.

Beurs info:

Datum en openingstijden:
26/27-09-2012 10:00-21:00 uur
28-09-2012 10:00-18:00 uur

Locatie:
Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

14
jul
AkidiA Capri

Deze massief houten kist heeft een laag gewicht (zo’n 25 kg.) en is veel milieuvriendelijker dan een spaanplaat-fineer kist. Qua prijs ligt de Capri op een vergelijkbaar niveau als die van een gefineerde kist. Het gebruikte hout is van meubelkwaliteit en zal dankzij een langdurig droogproces minder snel vervormen, zelfs na dagenlang koelen. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een perfect passend deksel. Een bijkomend voordeel van deze Capri kist is het lage gewicht, waardoor deze zowel door de familie als door uitvaartpersoneel makkelijk kan worden gedragen.

De perfecte kwaliteit is onder andere terug te vinden in de met een soevereinboor afgewerkte sluitgroefgaten waarin de kleine sluitschroefjes mooi verzinken.

14
jul
AkidiA Natuur

Deze onbehandelde massief naaldhouten kist heeft zich door de natuurlijke uitstraling en de vriendelijke prijs ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel binnen het AkidiA assortiment. De hoeken van de kisten worden fraai afgewerkt door ambachtelijke veerverbindingen. Twee mooie kleine sluitschroeven zorgen ervoor dat het deksel op de kist wordt bevestigd. Deze kist is uitermate geschikt om door de familie zelf te worden beschilderd waardoor de uitvaartkist persoonlijker zal worden.
De Natuur kist kan worden uitgevoerd met doorlopende houten handgrepen, welke als een cirkel rondom de kist zijn aangebracht. Deze grepen bieden tevens de mogelijkheid de kist met meer dan 3 personen per zijkant te dragen.

14
jul
AkidiA XiliA

Deze combinatie van opbaarplank en uitvaartkist is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende belangstelling voor de toegankelijkheid van het opbaren.

De unieke technische uitvoering van de geopende kist, met de lage opstaande rand, houdt rekening met de houding van de overledene die daardoor als in een bed opgebaard ligt.

Gewoonlijk worden uitvaartkisten met sluitschroeven gesloten. Een innovatie van AkidiA Uitvaartkisten voegt daar een nieuwe toepassing aan toe. Dit door gebruik te maken van een kleine imbussleutel waarmee het deksel aan zowel het hoofd- als voeteneinde van de kist wordt vergrendeld. Hierdoor behoudt de kist zijn strakke vormgeving.